Teskwik is meer dan tennis Op de foto staan (vlnr): Johan Weidenaar, Viktor van der Logt, Charles Slangen, Ruben Buitenhuis en Harmen Schaap.

Teskwik is meer dan tennis


Teskwik stond in de Ede Stad van 28 januari 2015. Redactie Ede Stad: Eip Jansen, foto: Cornelie van Dijk

EDE - Het gaat goed met de Edese tennisclub Teskwik. "De doelstelling is dat Teskwik een club is waar iedereen zich 'thuis' voelt, van jong tot oud, van beginner tot gevorderde en van recreant tot competitiespeler", opent penningmeester Ruben Buitenhuis. Teskwik zocht lang een geschikte kandidaat om de vacante voorzitterspositie in te vullen. "Ik ben gevraagd tot het bestuur toe te treden. Na een paar gesprekken was ik verkocht. Er stond en staat een goed beleid. Zelf ben ik al heel lang lid van deze mooie tennisclub", vult de 66-jarige nieuwe voorzitter Charles Slangen aan. De aan de Langekampweg 10 in Ede gevestigde tennisclub floreert.

"Wij zijn een zowel financieel als qua ledental gezonde club. De opstal en terreinen zijn van de club. Het ledental is de laatste jaren gestegen naar 250, waarbij de ambitie is om de komende jaren verder te groeien. Dat is in een tijd waarin tennisclubs het ledental zien teruglopen al heel wat. Natuurlijk zijn er wensen, maar waar niet. Vooral bij de jeugd mag het ledental groeien." De bestuurders stellen dat sportiviteit en gezelligheid kenmerkend zijn. Het bestuur, vrijwilligers, spelers en sponsoren vormen samen een regionale en enthousiaste club.

Wie de accommodatie bekijkt ziet twee voor de club kenmerkende zaken bijeen komen. Buiten wordt in de vrieskou een partij tennis gespeeld, terwijl in het clubhuis gezelligheid voorop staat. "Dat is waar Teskwik groot in is. Voor elk wat wils", grapt Buitenhuis. "Teskwik is een bruisende en sociale tennisclub met een professionele organisatie. De accommodatie voorziet in verschillende behoeften. Zo zijn er vier kwalitatief goede gravelbanen, twee kunstgrasbanen en gekwalificeerde tennistrainers", licht de voorzitter toe. ,,Momenteel wordt onderzocht of de accommodatie in een modern jasje gestoken kan worden", vult de voorzitter aan.

Om nieuwe leden aan te trekken heeft Teskwik proefabonnementen (€24,95 voor drie maanden vrij tennissen en drie tennislessen). "Voor alle nieuwe leden worden er introductieavonden gehouden. Allerlei aspecten van de club worden dan toegelicht en natuurlijk kan men vragen stellen. Uiteindelijk maken deelnemers zelf de keuze definitief lid te worden. Maar wij helpen ze op graag weg", zegt Buitenhuis.

Het bestuur, dat qua samenstelling de hele club representeert, streeft naar stabiliteit, maar ook naar vernieuwingen. "Stilstand is altijd achteruitgang. Gelukkig hebben we groot aantal vrijwilligers. Op de woensdagmorgen is er een klusgroep die zorgt voor het onderhoud van het sportpark. Een onbetaalbaar sociaal netwerk. Maar ook de goede samenwerking met hoofdsponsors (Sportted en Skippy Rent) en Tennisacademie Van den Brink is belangrijk. Zij passen precies bij Teskwik en omgekeerd. Een 'win-win-situatie'", besluiten de bestuurders.

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie