Informatie over tenniscompetitie

Teskwik is als club aangesloten bij de KNLTB, de landelijke tennisbond. Dat betekent dat er bij Teskwik ook competitie gespeeld kan worden en iedereen kan meedoen! Competitie is er voor beginnende- en gevorderde tennissers, voor jong en oud, voor de gezelligheid en voor sportiviteit. In principe zijn er per tennisseizoen twee competities: de voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. Daarnaast worden er ook zomeravondcompetities en 50+ competities georganiseerd. Je kunt je als team inschrijven of als individu, zodat je bij een team ingedeeld kan worden.

Bij Teskwik wordt er voornamelijk op de gravelbanen gespeeld tijdens competitie. Mocht het nodig zijn in verband met drukte, kan er ook op de kunstgrasbanen gespeeld worden. Dit wordt tijdig gecommuniceerd naar het team.

Kosten van competitiedeelname

De gemiddelde kosten voor een competitieteam bedragen (afhankelijk van het type competitie) tussen de €90 en €140 euro per team.

Inschrijven voor competitie

Er zijn verschillende inschrijfmogelijkheden (heren, dames, gemengd of alleen dubbel/gemengd) voor diverse leeftijden (17+, 35+ en 50+). Er kan deelgenomen worden in de regio Gelderland (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, vrijdagavond en zaterdag) of in de Landelijke competitie (zondag). Het competitieaanbod is terug te vinden op het inschrijfformulier.

Inschrijven per team kan gedaan worden door het inschrijfformulier vóór 10 juni 2021 volledig ingevuld te mailen naar tennis@teskwik.nl. De teams die zich al ingeschreven hadden voor de voorjaarscompetitie 2021, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven, maar moeten wel doorgeven of zij competitie gaan spelen en of er wijzigingen zijn op hun inschrijving.

Het is ook mogelijk om je individueel in te schrijven. Op alle niveaus wordt competitie gespeeld. Heb je nog geen team maar wil je wel graag competitie spelen? Stuur dan een mail naar tennis@teskwik.nl met je naam, speelsterkte en wensen qua competitie. Als er genoeg individuele aanmeldingen zijn, kunnen wij nieuwe teams maken. Wil je maar af en toe competitie spelen? Geef je dan op als invaller!

Goed om te weten

In alle dubbelpartijen blijft verkort spelen verplicht. Dit houdt in dat in alle dubbelpartijen verplicht een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set gespeeld wordt.

De competitie voor 8 en 9 is een competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis. Spelers doen voornamelijk mee voor de gezelligheid en kunnen wedstrijden spelen op hun eigen niveau. De competitie wordt zeven keer gespeeld op donderdagavond of op zondagmiddag. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel en/of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers. Op donderdagavond beginnen de wedstrijden tussen 19.00 uur en 20.00 uur en op zondag tussen 17.00 en 20.00 uur.

Voor spelers met speelsterkte 8 en 9 geldt dat er ook gewoon in de reguliere competitie getennist kan worden. De indeling vindt dan ook op eigen niveau plaats, de resultaten tellen wel mee voor je speelsterkte en je speelt afhankelijk van de soort competitie 4-6 partijen.

Het aantal teams dat ingeschreven kan worden, is afhankelijk van de baancapaciteit. Op doordeweekse avonden moeten er ook banen beschikbaar blijven voor vrij tennis en tennisles. Als er teveel inschrijvingen zijn, zal overleg plaatsvinden tussen teams en VCL.

Contact

Kim Slangen en Neeke Plat van Team Tenniszaken coördineren de competitie. Voor vragen zijn zij bereikbaar via tennis@teskwik.nl.


Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie