Over Teskwik

Tennis Club Teskwik is opgericht in 1978. Het tennispark is gelegen aan de Langekampweg 10, 6715 AV Ede. Teskwik is zowel een recreatieve- als wedstrijdvereniging met zo’n 250 leden van alle leeftijden, waaronder ook jeugdleden. Het tennispark heeft 4 gravelbanen, 2 kunstgrasbanen, een oefenkooi, een jeu-de-boules baan, een kinderspeelplaats, een tafeltennistafel en een gezellig clubgebouw. Alle 6 banen kunnen verlicht worden en de kunstgrasbanen zijn ook in de winter bespeelbaar. Er kan dus het hele jaar door getennist worden. Zowel in de zomer als in de winter zijn tennislessen mogelijk.

Onze vereniging wordt gerund door de leden zelf, waardoor de contributie laag gehouden kan worden. Er zijn verschillende commissies, waarin leden vrijwillig allerlei zaken regelen voor de vereniging.

Gedragscode

Er is een gedragscode voor alle leden en trainers van T.C. Teskwik. Deze is hier te vinden: Gedragscode T.C. Teskwik

Wanneer kun je spelen

In principe kan er het hele jaar getennist worden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

De twee kunstgrasbanen zijn ook in de winter bespeelbaar. De vier gravelbanen gaan dicht, zodra vorst het spelen onmogelijk maakt. De tennisnetten worden dan naar beneden gelaten door de mensen van het baanonderhoud. Rond 1 april gaan de gravelbanen weer open. Dan begint ook de competitie en is er in het weekend soms overdag beperkte beschikbaarheid. Kijk voor de baanindeling en tijden onder het tabblad Tenniscompetitie.

Met of zonder tennispartner kun je oefenen in de oefenkooi, die zich achter het clubgebouw bevindt.

Het gebruik van de banen is niet toegestaan als er regenplassen op de banen zichtbaar zijn of wanneer de tennisnetten naar beneden zijn gelaten. Volg te allen tijde de instructies van de mensen van het baanonderhoud.

Als het ’s avonds donker wordt kan de baanverlichting ingeschakeld worden. Dit doen de leden die bardienst hebben, maar als de kantine gesloten is, dan kan je dat zelf doen. Het bedieningspaneel zit boven het afhangbord in de gang.

Je mag de banen alleen betreden met tennisschoenen. Na gebruik van een gravelbaan ben je verplicht de baan te slepen met het sleepnet dat bij de baan aan het hek hangt.

Activiteiten

De eigen interne Teskwik evenementen betreffen onder andere:

 • Seizoens-Openingsevenement rond 1 april
 • Tossen
 • Verhuurstad Teskwik Open Toernooi in juni
 • Sportted Teskwik Open Dubbel Toernooi in juli/augustus
 • Teskwik Clubkampioenschap in september
 • Teskwik Ouder-Kind toernooi in september/oktober
 • Jeu de boules
 • Darten

Tossen

Iedereen die lid is of een kennismakingsabonnement heeft bij Teskwik kan deelnemen aan het tossen. Dit kan iedere dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur en iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Je hoeft er niet bij de aanvangstijd te zijn, maar kunt ook wat later aanschuiven. Ieder half uur wordt er gewisseld van partners en tegenstanders. Er wordt dubbelspel gespeeld. De indeling wordt gemaakt door de leden die op dat moment bardienst hebben. Je kunt zelf bepalen wanneer je weer stopt. Het tossen is een goede manier om andere leden te leren kennen. Ook om te spelen met en tegen leden van allerlei niveaus en om het dubbelspel beter onder de knie te krijgen. Het tossen op dinsdagavond loopt van 1 april tot en met 30 september. De vrijdagmorgen is niet seizoen gebonden.

Tennislessen

Met de materialen van tegenwoordig lukt het iedereen om een balletje te slaan. Maar zonder les blijft de techniek achter! De perfecte service leer je niet zomaar, een goede backhand is ook lastig en hoe jij en jouw partner het beste kunnen lopen bij het dubbelspel is tactisch ook handig om te weten en te oefenen. Een goede instructie is dus belangrijk!

In samenwerking met Tennis Academy van den Brink worden lessen gegeven op ons tennispark. Dit gebeurt meestal in groepsverband, maar uiteraard is privéles of les met z’n tweeën ook mogelijk. Geef jezelf bij voorkeur op voor 1 maart voor de voorjaar/zomer-lessenserie, en voor 1 september voor de najaar/winter-lessenserie. In de zomervakantie en de kerstvakantie worden geen lessen gegeven.

Bardienst

Teskwik is een sportvereniging, die geheel gerund wordt door de leden. Ieder lid vanaf 18 jaar draait daarom minimaal drie bardiensten. Leden die meer willen doen, kunnen ook meedoen met de schoonmaak- of onderhoudsploeg of zich inzetten voor de vereniging in een van onze commissies (barcommissie, Team Tenniszaken, sponsorcommissie, redactie of bestuur). Ook zijn er regelmatig projectgroepen waar leden in plaats kunnen nemen.

In de zomerperiode van 1 april tot 1 oktober dient voor minimaal 3 bardiensten aangemeld te worden. In de winterperiode van 1 oktober tot 1 april voor minimaal 5 bardiensten.

Informatie

Leden worden over het wel en wee van onze vereniging geïnformeerd middels de digitale nieuwsbrief die meerdere malen per jaar verschijnt. Ook hebben we een Teskwik Infoboek waarmee we proberen te bereiken dat nieuwe maar ook huidige leden gemakkelijker toegang hebben tot informatie over praktische zaken, zoals activiteiten, parktoegang, bardienst en tennisles.

Introducés

Niet-leden kunnen door een lid van de vereniging worden geïntroduceerd. De kosten hiervoor bedragen € 2,50 per introducé per keer voor senioren en € 1,50 voor junioren.

Aanmelding

Pupillen (t/m 10 jaar), Junioren (11 t/m 17 jaar) en senioren kunnen zich hier aanmelden.
N.B. In het jaar waarin je 11 wordt, ben je junior en in het jaar waarin je 18 wordt, ben je senior.

Wist-u-dat

 • De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) al jaren de tweede sportbond van Nederland is met zo’n 625.000 leden? De KNVB, voetbal, is de grootste bond, met één miljoen leden.
 • Tennissen een sport is voor alle leeftijden? Het maakt niet uit hoe oud je bent als je begint! Iedereen kan het leren en op zijn/haar eigen niveau spelen.
 • Tennissers relatief weinig blessures oplopen door het sporten?
 • Er zo iets bestaat als het tennisvirus?

 

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-10.png
tennis-ede-sponsoren-09.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-03.png
tennis-ede-sponsoren-12.png
tennis-ede-sponsoren-07.png

Teskwik links

Social Media

Locatie