Het effect van tennis op je gezondheid

Dat sporten goed is voor de fysieke gezondheid, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat tennis in het bijzonder niet alleen extra voordelen heeft voor de fysieke gezondheid maar ook nog eens geweldige effecten heeft op de gezondheid van je brein? Wij leggen je hieronder uit hoe tennis bijdraagt aan een gezond leven.

Allereerst ben je bij tennis in natuurlijk veel in beweging. Je sprint en springt, je slaat en raakt. Tennis is een echte full-body work-out. Met het rennen naar de bal train je je hele benen, billen, buik en onderrug. Bij de beweging van het slaan van de bal train je naast de buik en onderrug ook de bovenrug. En op moment van impact wordt je hele arm en nek op scherp gezet. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn om leg day te missen.

Wat een hoop mensen niet weten, maar wat zeker ook een voordeel is van tennis, is dat het goed is voor je botmassa. Zeker wanneer het risico op botbreuken hoger is, is tennis een uitermate geschikte sport. Het heeft geen tot weinig contact momenten en draagt bij aan het versterken van de botten.

Een in het bijzonder groot voordeel van tennis dat jarenlang over het hoofd is gezien, is toch wel het positieve effect dat de sport heeft op het brein. Zoals de meeste racketsporten is tennis goed voor de hand-oog-coördinatie.  Dat deze coördinatie ook goed is voor gezonde hersenen, oppert KNLTB-bondsarts Babette Pluim nu: “een slechte hand-oog-coördinatie zie je vaak bij mensen met een hersenbeschadiging. Je kunt het dan ook omdraaien: mensen die hun hersenen veelvuldig trainen op een ander vlak dan de dagdagelijkse activiteiten, houden de hersenen fit.’’ Nog een reden dus om te gaan starten met tennis!


Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie