Wat zijn je taken?

De competitieleider is de persoon binnen een vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt en fungeert als belangrijke schakel tussen de vereniging en de KNLTB. Jij meldt de competitieteams aan en je bent eindverantwoordelijk voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. De taken van een CL bestaan onder andere uit:

  • Voorbereiding van de competitie: Inschrijven van teams op MijnKNLTB, uitnodigen teams, maken baanplanning en informeren aanvoerders;
  • Goed verloop van de competitiedag: beschikbaar zijn voor vragen over bijv. verplaatsen, invallers; communicatie rond competitie binnen de vereniging;
  • Afronden van de competitie: corrigeren uitslagen, klachten afhandelen, eventueel protest indienen en contactpersoon KNLTB.

 

Wat is er nodig?

Als je competitieleider wilt worden, moet je de cursus Verenigingscompetitieleider volgen. In de cursus leer je alles over de organisatie van de competitie, welke stappen je op welk moment zet en met welke regels en afspraken je rekening houdt. De cursus vindt met name online plaats. Het certificaat is vijf jaar geldig.

Veel van de taken kun je in je eigen tijd doen. Het is met name druk als de competitieindeling bekend is en de teams uitgenodigd moeten worden en de baanindeling moet worden gemaakt. Dit is vooral begin maart en eind augustus.

Het is ook mogelijk om deze taak met twee personen uit te voeren als je het liever samen met iemand doet. Je kunt dan ook samen de cursus volgen.

 

Interesse?

Als je interesse hebt, kun je dit doorgeven via tennis@tekswik.nl, of bij Neeke Plat of Kim Slangen. Neeke en Kim zijn ervaren competitieleiders en zullen zorgen dat je goed ingewerkt wordt!

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie