Wat neem ik mee naar mijn eerste tennisles?
Wanneer je net begint met tennissen en dit nog nooit eerder hebt gedaan, zul je jezelf misschien wel afvragen: wat heb ik nodig om de baan op te kunnen? Het antwoord daarop is eigenlijk vrij simpel – niet veel!

Zoals bij iedere sport kun je de uitrusting zo gek maken als je zelf wilt. Een sportwatch om je hartslag bij te houden, een zweetbandje zoals Bjorn Borg of een luxe tennistas kunnen leuk zijn, maar je hebt dit niet nodig om plezier en succes te hebben op de baan. Wanneer je begint met lessen, heb je maar één ding ècht nodig, en dat is een eigen tennisracket. Wij leggen je uit waarom en wat nog meer handig kan zijn om mee te nemen.

Bij je eerste tennislessen begin je bij het begin. De docent neemt ballen en overige attributen mee, jij zorgt dat je aanwezig bent (op tijd natuurlijk) en kleding draagt waarin je je goed kan bewegen en eventueel wat kan zweten. Zorg voor een flesje water voor jezelf om voldoende te kunnen blijven drinken en in de zomer kan een handdoekje ook zeker geen kwaad.

Bij Teskwik worden de lessen op kunstgras gegeven. Omdat je op kunstgras begint, kan je de eerste (proef)lessen zelfs starten met een normale sportschoen. Houd er wel rekening mee dat deze minder grip geven dan een tennisschoen speciaal voor gras. De meeste leerlingen beginnen dan ook op een kunstgras tennisschoen of een basic all-court schoen waarmee je alle ondergronden kan betreden. Jouw favoriete ondergrond leer je later kennen, en je schoeisel pas je daar dan ook op aan.

Met een tennisracket ligt dit allemaal iets ingewikkelder. Net zoals jij je eigen tandenborstel en ondergoed hebt, heeft een tennisspeler zijn eigen racket. Het succes en plezier op de baan hangt niet af van hoe duur je racket is, maar vooral of deze bij je past. Bij een racket moet je namelijk kijken naar de juiste grootte, het juiste gewicht van het racket en de gripmaat.

In Ede kun je voor advies het beste naar Sportted gaan. Zij kunnen jou helpen met de zoektocht naar een racket wat goed bij je past en hebben rackets in verschillende prijsklassen. Vaak kun je het racket zelfs een of twee keer uitproberen op de baan, voordat je tot aanschaf over gaat. Tip van Teskwik: vraag naar een beschermhoes bij de aanschaf van je racket. Hiermee blijft deze langer mooi en hoef je niet direct een tennistas te kopen.

Zoek je toch liever zelf online wat verder, dan hebben wij hier wat categorieën opgezet. Let op: bij het uitzoeken van een racket gaat het niet om leeftijd of geslacht, maar om lengte, kracht en speelsterkte.

We hebben voor het gemak alle items die je nodig hebt voor je eerste tennisles nog even op een rijtje gezet:
-          Een eigen tennisracket
-          (Tennis)schoenen
-          Sportkleding
-          Flesje water
-          En tot slot: een handdoekje

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie