Op vrijdag 16 oktober, op een druilerige middag, ging het Teskwik Jeugdtoernooi van start.De regen mocht de pret echter niet drukken want onder toeziend oog van enkele ouders stonden al gauw 16 enthousiaste kinderen op de banen voor een pittige warming up.De warming up werd afgesloten met ouderwets ‘potje’ voetbal waarna de kinderen in drie groepen werden gedeeld over drie banen. Op de drie banen werden roulerend verschillende "tennisdrilletjes" gegeven door tennisleraren Randy, Erik en Aryan. Met alle forehands, backhands, volleys, smashes en services vlogen de ballen ze vaak letterlijk en figuurlijk om de oren.
 
Met veel hilariteit werd de eerste helft van de dag afgesloten met een paar potjes estafettetennis in "last man standing "- variant waarbij het de bedoeling was dat twee teams elkaar bestreden door het racket na iedere slag door te geven aan de volgende teamspeler. Hij of zij die de fout in ging, viel (tijdelijk) af.


Hierna was het tijd om even te pauzeren in het clubhuis waar Michiel en Remco de kinderen voorzagen van wat welkom geheten drinken en een snack. Voor ouders en trainers tevens een mooie gelegenheid om weer wat op temperatuur te komen.
 
Nadat iedereen een beetje opgewarmd was gingen de kinderen in drie groepen de banen weer op voor wat puntenspelletjes (wedstrijden). Zo speelde iedereen een aantal enkel wedstrijden en werd afgerond met dubbels in wisselende samenstelling.
 
De activiteit op de banen werd uiteindelijk afgerond met een actieve cooling-down door Erik, in de vorm van "het lijnenspel". Hierbij renden de kinderen "op commando"naar vooraf genummerde lijnen. Erik testte en passant de Engelse kennis van de kinderen door de nummers in het Engels te roepen. En uiteraard zorgde hij voor de nodige verwarring door met opzet af en toe nummers van lijnen te roepen die niet voorkomen of door de verkeerde kant op te wijzen. Altijd leuk! Vooral vanaf de zijkant!

Na alle fysieke activiteiten werd in het warme clubhuis, smakelijk smakkend, afgesloten met een goed bord friet plus frikandel en/of kroket. Wederom verzorgt door Michiel en Remco. Het afscheid bestond uit een loting waarbij, met dank aan SportTed, alle kids een prijsje konden uitkiezen.


Al met al heeft iedereen het enorm naar zijn of haar zin gehad. Alle kinderen enorm dank voor jullie inzet! Sportted, bedankt voor de beschikbare prijzen. En in het bijzonder dank aan Michiel en Remco voor hun tijd en al het lekkers gedurende de middag.

Op naar het volgende event!

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie