Team Tenniszaken Tennisclub Teskwik

Het Team Tenniszaken is verantwoordelijk voor de organisatie van de verschillende competities, de open toernooien en de clubkampioenschappen. Dit doet het team voor zowel senioren als junioren.

Gemiddeld spelen er tussen de 10 en 15 teams in de voorjaarscompetitie, terwijl er tussen de 5 en 10 teams meespelen in de najaarscompetitie. Voor de voor- en najaarscompetitie geldt dat zij beide worden afgesloten met een feestavond, waarop alle kampioenen worden gehuldigd en waarop de competitie informeel wordt afgesloten.

Sinds 2013 kent Teskwik twee open toernooien, het Verhuurstad Teskwik Open en het Sportted Teskwik Dubbel Open. Het Verhuurstad Teskwik Open is voornamelijk een sportief en competitief toernooi, dat direct na de voorjaarscompetitie plaatsvindt. Het staat inmiddels in de regio bekent als het toernooi na de voorjaarscompetitie. Het Sportted Teskwik Dubbel Open is een dubbeltoernooi waarin gezelligheid voorop staat. Het toernooi vindt midden in de zomer plaats, hetgeen betekent dat tennissen en tennis kijken een zonnige aangelegenheid worden.

Daarnaast is het Team Tenniszaken verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het technische beleid van Teskwik, waarbij er samengewerkt wordt met Tennisschool TAB. Tenslotte organiseert dit team één keer per jaar een vragenlijst die onder de leden wordt uitgezet. Hiermee wordt beoogd de huidige situatie binnen Teskwik te evalueren en om nieuwe wensen en ideeën van de leden in kaart te brengen.

Voor de jeugd worden er specifieke activiteiten georganiseerd. Dit gebeurt steeds in samenwerking met de tennisschool, waarbij steeds een aantal vrijwilligers helpt en ondersteunt. Voorbeelden van activiteiten zijn een tiebreaktoernooi, een pannenkoektoernooi, een vriendjes-vriendinnetjes toernooi en een familietoernooi. Daarnaast wordt er een bezoek gebracht aan een bowlingbaan, een professionele tenniswedstrijd of wordt er een ‘kamp’ georganiseerd. Het doel van deze activiteiten is de jeugd bij Teskwik op een sportieve en gezellige manier met tennis bezig te houden. Dat kan door onder andere les te nemen of gewoon leuk een balletje over te slaan met een vriend of vriendinnetje of mee te doen aan een van de activiteiten. Een jeugdlid is bij ons daarom het middelpunt: klein of groot, beginner of gevorderde, jongen of meisje. We zijn er ook om de wensen van de jeugdleden kenbaar te maken bij de club. Daarvoor hebben we de input en feedback nodig van de jeugdleden en hun ouders.

De voorzitter van het Team Tenniszaken is Kim Slangen (bereikbaar via tennis@teskwik.nl), die ondersteund wordt door Neeke Plat, Ruben Buitenhuis en Erik Willems. Zij zijn allen zowel bevoegd Verenigingstoernooileider (VTL) als Verenigingscompetitieleider (VCL). Kim Slangen is binnen het Team Tenniszaken ook coördinator competitie. Bij de open toernooien en bij de clubkampioenschappen wordt het team ondersteund door een aantal (vaste) vrijwilligers. 

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie