Informatie over de bardiensten

Tennisclub Teskwik is een vereniging, die draaiende wordt gehouden door de leden. Ook de bar wordt vrijwillig gerund door de leden, zodat iedereen na het tennissen in ons gezellige clubhuis of op het terras wat kan drinken. Ieder volwassen lid vanaf 18 jaar draait 3 tot 5 bar- en/of keukendiensten per jaar: in de zomermaanden 3 en in de wintermaanden 5.

Leden die meer willen doen, kunnen ook meedoen in een van onze commissies (barcommissie, competitie-toernooicommissie, sponsorcommissie, commissie parkbeheer, activiteitencommissie, redactie, ledenadministratie of bestuur). Zo houden we de contributie laag.

Aan het begin van het jaar kan ieder lid zelf voorkeur aangeven m.b.t. datum en tijd van de bardiensten. Hiermee wordt zoveel mogelijk rekening gehouden bij het plannen van het rooster. Nieuwe leden krijgen voor hun eerste bardienst uitleg van één van de leden van de barcommissie of van een ander senior lid.

Er wordt naar gestreefd om de bardiensten in de periode van 1 april tot 1 december te plannen met 2 leden tegelijk op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavonden van 20.00 - 23.00 uur, op dinsdag toss-avonden van 19.30 – 23.00 uur, op competitie- en toernooizaterdagen en -zondagen en op toernooiavonden afhankelijk van de wedstrijden. Het kan zijn dat niet alle bardiensten gevuld kunnen worden, er zal dan helaas geen bardienst zal zijn. Geef het vooral door via bardienst@teskwik.nl als je meer bardiensten wilt draaien of schrijf je direct in voor meer dan de minimale 3 bardiensten!

Hoe kun je inschrijven voor bardiensten?

Ieder senior lid dient zichzelf, voor 1 februari van het nieuwe seizoen, in te schrijven voor bardiensten op de voorlopige bardienstplanning, via de KNLTB Club App. Na 1 februari worden leden die zichzelf niet hebben ingeschreven, ingedeeld door de bardienstplanner. Kijk voor de beschikbare tijden in de bardienstplanner via de KNLTB Club App!

Omdat de thuis-wedstrijddagen van de competitie vooraf niet bekend zijn, staat de bardienstplanning op die dagen niet voor 100% vast. Het kan zijn dat er een dag vervalt omdat het clubhuis niet is geopend wanneer er geen wedstrijden worden gespeeld. Mocht het een door jou gekozen datum betreffen, dan wordt je dit zo snel mogelijk meegedeeld door de bardienstplanner en kun je een andere dienst kiezen.

Kijk op de KNLTB Club App wanneer je dienst hebt en wie er samen met jou is ingepland!

Wat kun je doen als je niet kunt?

Mocht het zo zijn dat je jouw ingeroosterde bardienst niet kunt draaien op de geplande datum, zoek dan zelf vervanging door bijvoorbeeld met iemand te ruilen of iets af te spreken met degene die voor of na jou aan de beurt is. De telefoonnummers van de andere Teskwikkers vind je in de KNLTB Club App. Ook is het mogelijk om een oproep te plaatsen op Teskwik Facebook. Wanneer je een vervanger geregeld hebt, stel je de bardienstplanner hiervan op de hoogte via bardienst@teskwik.nl. De bardienstplanner zal dan de ledenpas van het vervangende senior lid activeren, zodat hij/zij de toegang tot het clubhuis kan openen en sluiten. Pas als je er alles aan hebt gedaan om vervanging te regelen, kan de bardienstplanner ingeschakeld worden via bardienst@teskwik.nl.

Wat kun je doen als je bardienstmaatje niet komt opdagen?

Wanneer het lid dat samen met jou bardienst heeft, niet komt opdagen, dan heeft hij/zij als het goed is vervanging geregeld. Komt er niemand opdagen, bel dan het bardienstmaatje dat ingeroosterd staat en vraag of hij/zij alsnog komt. Is dit niet het geval en komt er ook geen vervanger, meld dit dan bij de bardienstplanner via bardienst@teskwik.nl. De bardienstplanner zal dan volgens onderstaand bardienstreglement handelen. Graag dan alleen de bardienst draaien, waarbij je aanwezige leden kunt vragen om te helpen, als dat nodig is. Ook kun je iemand vragen om samen het clubhuis af te sluiten.

Aandachtspunten voor het draaien van bardiensten

 • De sleutel van het hek is dezelfde sleutel die nodig is om het clubgebouw te openen. Als je geen sleutel hebt, neem dan contact op via ledenadministratie@teskwik.nl.
 • Het clubhuis kun je binnenkomen door je KNLTB pas rustig door de lezer te halen met je pasfoto naar links. De LED op de paslezer wordt dan groen, de deur gaat los en het alarm gaat eraf. Als dit niet lukt, bel dan 06 525 26 347 (Christian Stevens) of 06 270 91 746 (Charles Slangen).
 • Vergeet dus niet je KNLTB pasje mee te nemen. Deze is voor jouw bardienst geactiveerd om de deur van het clubhuis te openen en te sluiten. Als je het pasje niet standaard in je portemonnee hebt zitten (veel mensen hebben deze altijd in de tennistas), dan is het nu een goed moment om het pasje in je portemonnee te doen.
 • De bardienst gaat altijd door. Mocht het zo zijn dat er weinig publiek is, bijvoorbeeld doordat het slecht weer is, controleer en zorg er dan voor dat de koelkasten zijn bijgevuld en dat de tap en bar zijn schoongemaakt. Wacht in ieder geval tot 21.00 uur om er zeker van te zijn dat er niemand meer komt tennissen (bijv. op het kunstgras).
 • Pinnen is de enige manier om te betalen. De kassa geeft het bedrag automatisch aan op het pinapparaat.
 • Belangrijk inzake de vaatwasser:
  1. Zet de vaatwasser aan het begin van je bardienst aan. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat het water volledig verwarmd is.
  2. Doe de klep van de vaatwasser altijd dicht! Er zit een boiler in die het water verwarmt en als de klep open blijft staan, wordt er onnodig veel energie verspild.
  3. Zet de vaatwasser aan het einde van je bardienst uit!
 • Informatie over het wisselen van fusten: Er staan twee fusten in de koeling onder de tap. Na het wisselen a.u.b. de fustkoeler linksonder de bar weer aanvullen met eenzelfde fust uit het groene buitenhok. Bij het dichtdoen van de deur controleren dat deze goed sluit. Het kan zijn dat het fust nog niet ver genoeg in de koeling staat, waardoor de deur niet goed sluit en koeling niet zal lukken.
 • Afsluiten: De bardienst mag om 23.00 uur afgesloten worden. Leden die nog aanwezig zijn kan een kwartier voor die tijd gemeld worden dat de bar om 23.00 uur dicht gaat en gevraagd worden om af te rekenen.
 • Lampen: Als alles opgeruimd is, alle lampen uitdoen, binnen en buiten, ook in de kleedkamers en toiletten. De lampen van de drie koelkasten kunnen uit door op de GROENE knop te drukken. Ter informatie: de rode is voor de koeling. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze niet uitgaat!
 • Deuren afsluiten: Zorg ervoor dat alle deuren dichtzitten, ook de tussendeur tussen de keuken en het magazijn en het raam in de keuken! Anders werkt het alarm niet. De tussendeur naar de hal sluiten door je spelerspas, net als toen je binnenkwam, weer door de lezer te halen. Hiermee wordt ook het alarm geactiveerd. Het activeren van het slot en het alarm duurt ongeveer 5 - 10 seconden, dus wacht daar even op. Je hoort vanzelf een klik (deur op slot) en het lampje boven de deur gaat rood branden. Dan is alles goed verlopen. Indien dit niet gebeurt, dan is er waarschijnlijk nog een deur open. Daarna de buitendeur en het hek op slot doen met je Teskwik sleutel.

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-4.png
tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-14.png
tennis-ede-sponsoren-15.png
tennis-ede-sponsoren-07.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-12.png

Teskwik links

Social Media

Locatie