KNLTB Voorjaarscompetitie 2021

Helaas hebben we in 2020 nauwelijks competitie kunnen spelen. De KNLTB heeft goede hoop dat we volgend jaar weer van start kunnen in de voorjaarscompetitie 2021!  De voorjaarscompetitie vindt plaats vanaf begin april tot en met eind mei 2021.

Reguliere competitie

Er zijn verschillende inschrijfmogelijkheden (heren, dames, gemengd of alleen dubbel/gemengd) voor diverse leeftijden (17+, 35+ en 50+). Er kan deelgenomen worden in de regio Gelderland (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, vrijdagavond en zaterdag) of in de Landelijke competitie (zondag). Dit vind je ook terug op het inschrijfformulier.

In alle dubbelpartijen blijft verkort spelen verplicht. Dit houdt in dat in alle dubbelpartijen verplicht een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set gespeeld wordt.

8&9 competitie

De 8&9 competitie is een competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis. Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, ze tellen ook niet mee voor de speelsterkte van de deelnemers. De competitie wordt zeven keer gespeeld op donderdagavond of op zondagmiddag. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel en/of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

Voor spelers met speelsterkte 8 en 9 geldt dat er ook gewoon in de reguliere competitie getennist kan worden. De indeling vindt dan ook op eigen niveau plaats, de resultaten tellen wel mee voor je speelsterkte en je speelt afhankelijk van de soort competitie 4-6 partijen.

Baancapaciteit

Het aantal teams dat ingeschreven kan worden, is afhankelijk van de baancapaciteit. Op doordeweekse avonden moeten er ook banen beschikbaar blijven voor vrij tennis en tennisles. Als er teveel inschrijvingen zijn, zal overleg plaatsvinden tussen teams en VCL.

Inschrijven per team

Inschrijven per team kan door het inschrijfformulier vóór 1 januari 2021 volledig ingevuld te mailen naar tennis@teskwik.nl.

Individueel inschrijven

Ook is het mogelijk om je individueel in te schrijven. Op alle niveaus wordt competitie gespeeld. Heb je nog geen team, maar wil je wel graag competitie spelen, stuur dan een mail naar tennis@teskwik.nl met je naam, speelsterkte en wensen qua competitie. Als er genoeg individuele aanmeldingen zijn, kunnen wij nieuwe teams maken. Wil je maar af en toe competitie spelen, geef je dan op als invaller!

Mogelijk alternatief vrijdagavond

De KNLTB is alvast aan het onderzoeken welke alternatieven er zijn als er bij de start van de competitie nog strenge coronamaatregelen zijn. Dit betreft dan de vrijdagavond. In het najaar was het alternatief spelen op tijd. Er is nu een ander alternatief bedacht: om de week spelen. In dit artikel kun je hier alles over lezen. Pas eind januari zal duidelijk zijn of een alternatief nodig is.

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-10.png
tennis-ede-sponsoren-09.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-03.png
tennis-ede-sponsoren-12.png
tennis-ede-sponsoren-07.png

Teskwik links

Social Media

Locatie