KNLTB Voorjaarscompetitie

De voor Tennisclub Teskwik succesvolle najaarscompetitie is net afgelopen en er kan nu weer ingeschreven worden voor de voorjaarscompetitie 2019! Maar niet voordat we stil staan bij de najaarscompetitie. Dit seizoen zijn er in de najaarscompetitie 6 van de 9 teams kampioen geworden! Kijken of we dat in het voorjaar kunnen evenaren!

Aanbod competitie

In de afgelopen periode heeft de KNLTB de competitievormen van de districts- en regiocompetities geharmoniseerd (de landelijke zondagcompetitie was al geharmoniseerd en is daarom buiten beschouwing gebleven). Mede als gevolg van het afschaffen van de districtsgrenzen zijn er competitiesoorten samengevoegd, waardoor het aanbod is teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. Hierdoor is er een uniform landelijk aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regio specifieke soorten.
Gevolg hiervan is dat ploegrechten (de behaalde klasse) komen te vervallen. Dit betekent dat er voor alle teams een ploegopgave gedaan moet worden waarbij de gemiddelde rating bepaald in welke klasse het team uitkomt. Dit stelt de KNLTB in staat om een ideale piramide van klassen samen te stellen. Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gelden. De ploegrechten voor de landelijke competitie (zondag) blijven wel bestaan.
De voorjaarscompetitie vindt plaats vanaf begin april tot en met begin juni 2019. Er zijn verschillende inschrijfmogelijkheden (heren, dames, gemengd of alleen dubbel/gemengd) voor diverse leeftijden (17+, 35+ en 50+). Er kan deelgenomen worden in de regio Gelderland (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, vrijdagavond en zaterdag) of in de Landelijke competitie (zondag). Dit vind je ook terug op het .
In alle dubbelpartijen blijft verkort spelen verplicht. Dit houdt in dat in alle dubbelpartijen verplicht een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set gespeeld wordt.

Baancapaciteit

Het aantal teams dat ingeschreven kan worden, is afhankelijk van de baancapaciteit. Op doordeweekse avonden moeten er ook banen beschikbaar blijven voor vrij tennis en tennisles. Als er teveel inschrijvingen zijn, zal overleg plaatsvinden tussen teams en VCL.

Inschrijven per team

Inschrijven per team kan door het inschrijfformulier vóór 21 december a.s. volledig ingevuld te mailen naar tennis@teskwik.nl.

Individueel inschrijven

Ook is het mogelijk om je individueel in te schrijven. Op alle niveaus wordt competitie gespeeld. Heb je nog geen team maar wil je wel graag competitie spelen, stuur dan een mail naar tennis@teskwik.nl met je naam, speelsterkte en wensen qua competitie. Als er genoeg individuele aanmeldingen zijn, kunnen wij nieuwe teams maken. Wil je maar af en toe competitie spelen, geef je dan op als invaller!

 

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-10.png
tennis-ede-sponsoren-09.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-03.png
tennis-ede-sponsoren-12.png
tennis-ede-sponsoren-07.png

Teskwik links

Social Media

Locatie