KNLTB Voorjaarscompetitie 2022

De KNLTB heeft goede hoop dat we volgend jaar weer van start kunnen in de voorjaarscompetitie 2022! De voorjaarscompetitie vindt plaats vanaf begin april tot en met eind mei 2022

Reguliere competitie

Er zijn verschillende inschrijfmogelijkheden (heren, dames en gemengd, zowel met als zonder enkelwedstrijden) voor diverse leeftijden (17+, 35+ en 50+). Er kan deelgenomen worden in de regio Gelderland (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, vrijdagavond en zaterdag) of in de Landelijke competitie (zondag).

Nieuw dit jaar is de manier waarop de vrijdagavondcompetitie is opgezet. Je speelt om de week een competitiewedstrijd en in totaal 5 speeldagen. De vrijdagcompetitie is populair en op deze manier blijft de baancapaciteit voldoende. De gemengde teams én 8&9 Tennisteams starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april. Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set. In totaal duurt de vrijdagavondcompetitie dus 10 weken. De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Los van op welke dag je speelt; bij dubbelspel geldt dat er een supertiebreak wordt gespeeld in de 3e set (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).

8&9 competitie

De 8&9 competitie is een competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis. Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, ze tellen ook niet mee voor de speelsterkte van de deelnemers. De competitie wordt zeven keer gespeeld op donderdagavond, vrijdagavond of zondagmiddag. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel en/of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers en wedstrijden duren maximaal 1,5 uur.

Voor spelers met speelsterkte 8 en 9 geldt dat er ook gewoon in de reguliere competitie getennist kan worden. De indeling vindt dan ook op eigen niveau plaats, de resultaten tellen wel mee voor je speelsterkte en je speelt afhankelijk van de soort competitiesoort 4-6 partijen.

Baancapaciteit

Het aantal teams dat ingeschreven kan worden, is afhankelijk van de baancapaciteit. Op doordeweekse avonden moeten er ook banen beschikbaar blijven voor vrij tennis en tennisles. Als er teveel inschrijvingen zijn, zal overleg plaatsvinden tussen teams en VCL.

Inschrijven per team

Inschrijven per team kan door het inschrijfformulier vóór 23 december 2021 volledig ingevuld te mailen naar tennis@teskwik.nl.

Individueel inschrijven

Ook is het mogelijk om je individueel in te schrijven. Op alle niveaus wordt competitie gespeeld. Heb je nog geen team maar wil je wel graag competitie spelen, stuur dan een mail naar tennis@teskwik.nl met je naam, speelsterkte en wensen qua competitie. Als er genoeg individuele aanmeldingen zijn, kunnen wij nieuwe teams maken.

Houdt er rekening mee dat wanneer je een individuele opgave doet, dit niet automatisch betekent dat je competitie kunt spelen. Mocht je mensen kennen van bijvoorbeeld training of vrij spelen, zoek elkaar op en laat het ons weten. Wij kunnen meekijken welke competitie het beste bij jullie past.

Dan is er nog de mogelijkheid om je op te geven als invaller, als je maar af en toe wilt spelen.

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-12.png
tennis-ede-sponsoren-07.png

Teskwik links

Social Media

Locatie