KNLTB Najaarscompetitie 2022

 

De voorjaarscompetitie is al weer een paar weken bezig en de eerste toernooien staan voor de deur, maar ook de inschrijving voor de najaarscompetitie komt er al weer aan! De competitie vindt plaats in de periode 12 september t/m 16 oktober. Exacte data zijn te vinden in dit overzicht. Lees de informatie hieronder goed door, er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige jaren.

Reguliere competitie

Er zijn verschillende inschrijfmogelijkheden (heren, dames en gemengd, zowel met als zonder enkelwedstrijden) voor diverse leeftijden (17+, 35+ en 50+). Er kan deelgenomen worden in de regio Gelderland (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, vrijdagavond en zaterdag) of in de Landelijke competitie (zondag). Het competitieaanbod vind je ook terug op het inschrijfformulier.

Nieuw dit najaar is dat alle competitiesoorten 5 speeldagen hebben in plaats van 7 speeldagen. Anders dan bij de voorjaarscompetitie, wordt er op vrijdag niet om de week gespeeld, maar 5 weken achter elkaar. Dit is ook terug te zien in het schema met speeldata in de bijlage.

De belangrijkste redenen die de KNLTB noemt voor deze wijziging zijn dat het beter past bij het jaargetijde, minder last van de herfstvakantie, betere aansluiting op het winterseizoen en dat het lijkt alsof meer mensen competitie willen spelen als het 5 keer is. Wil je alle informatie hierover lezen? Check dan deze link:

KNLTB Najaarscompetitie 2022: van 7 naar 5 speeldagen | Verenigingen (centrecourt.nl)

Los van op welke dag je speelt; bij dubbelspel geldt dat er een supertiebreak wordt gespeeld in de 3e set (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).

8&9 competitie

De 8&9 competitie is een competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis. Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, ze tellen ook niet mee voor de speelsterkte van de deelnemers. De competitie wordt in het najaar 5 keer gespeeld op donderdagavond of zondagmiddag. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel en/of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers en wedstrijden duren maximaal 1,5 uur.

Voor spelers met speelsterkte 8 en 9 geldt dat er ook gewoon in de reguliere competitie getennist kan worden. De indeling vindt dan ook op eigen niveau plaats, de resultaten tellen wel mee voor je speelsterkte en je speelt afhankelijk van de soort competitiesoort 4-6 partijen.

Baancapaciteit

Het aantal teams dat ingeschreven kan worden, is afhankelijk van de baancapaciteit. Op doordeweekse avonden moeten er ook banen beschikbaar blijven voor vrij tennis en tennisles. Als er teveel inschrijvingen zijn, zal overleg plaatsvinden tussen teams en VCL.

Inschrijven per team

Inschrijven per team kan door het inschrijfformulier uiterlijk op 3 juni volledig ingevuld te mailen naar tennis@teskwik.nl.

Individueel inschrijven of opgeven als reservespeler

Ook is het mogelijk om je individueel in te schrijven. Op alle niveaus wordt competitie gespeeld. Heb je nog geen team maar wil je wel graag competitie spelen, stuur dan een mail naar tennis@teskwik.nl met je naam, speelsterkte en wensen qua competitie. Als er genoeg individuele aanmeldingen zijn, kunnen wij nieuwe teams maken. Houd er rekening mee dat wanneer je een individuele opgave doet, dit niet automatisch betekent dat je competitie kunt spelen. Mocht je mensen kennen van bijvoorbeeld training of vrij spelen, zoek elkaar op en laat het ons weten. Wij kunnen meekijken welke competitie het beste bij jullie past. Mocht het niet lukken om een team samen te stellen, dan zijn wij ook altijd heel blij met reservespelers!

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-12.png
tennis-ede-sponsoren-07.png

Teskwik links

Social Media

Locatie