KNLTB Competitie 2021

De voorjaarscompetitie 2021 kon dit jaar helaas niet doorgaan. De KNLTB hoopt (en wij hopen mee) dat er vanaf 1 september a.s. weer in competitieverband gespeeld kan worden. De teams die zich al ingeschreven hadden voor de voorjaarscompetitie, hebben apart bericht gekregen met de vraag of zij hun inschrijving handhaven.

Ook nieuwe teams kunnen zich inschrijven. Het hangt van het aantal inschrijvingen af of ook daadwerkelijk ieder team competitie kan spelen. Daarnaast kan de start van de competitie door de KNLTB uitgesteld of kan de competitie geannuleerd worden, in verband met de Corona-maatregelen.

Er wordt gespeeld van week 37 t/m week 43 (13 september t/m 31 oktober). Exacte data zijn te vinden in dit overzicht.

Er zijn verschillende inschrijfmogelijkheden (heren, dames, gemengd of alleen dubbel/gemengd) voor diverse leeftijden (17+, 35+ en 50+). Er kan deelgenomen worden in de regio Gelderland (dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend, vrijdagavond en zaterdag) of in de Landelijke competitie (zondag). Het competitieaanbod is terug te vinden op het inschrijfformulier.

In alle dubbelpartijen blijft verkort spelen verplicht. Dit houdt in dat in alle dubbelpartijen verplicht een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set gespeeld wordt.

De 8&9 competitie is een competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis. Spelers doen voornamelijk mee voor de gezelligheid en kunnen wedstrijden spelen op hun eigen niveau. De competitie wordt zeven keer gespeeld op donderdagavond of op zondagmiddag. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel en/of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers. Op donderdagavond beginnen de wedstrijden tussen 19.00 uur en 20.00 uur en op zondag tussen 17.00 en 20.00 uur.

Voor spelers met speelsterkte 8 en 9 geldt dat er ook gewoon in de reguliere competitie getennist kan worden. De indeling vindt dan ook op eigen niveau plaats, de resultaten tellen wel mee voor je speelsterkte en je speelt afhankelijk van de soort competitie 4-6 partijen.

Het aantal teams dat ingeschreven kan worden, is afhankelijk van de baancapaciteit. Op doordeweekse avonden moeten er ook banen beschikbaar blijven voor vrij tennis en tennisles. Als er teveel inschrijvingen zijn, zal overleg plaatsvinden tussen teams en VCL.

Inschrijven per team kan door het inschrijfformulier vóór 10 juni 2021 volledig ingevuld te mailen naar tennis@teskwik.nl. De teams die zich al ingeschreven hadden voor de VJC 2021, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven maar moeten wel doorgeven of zij competitie gaan spelen en of er wijzigingen zijn op hun inschrijving.

Ook is het mogelijk om je individueel in te schrijven. Op alle niveaus wordt competitie gespeeld. Heb je nog geen team maar wil je wel graag competitie spelen, stuur dan een mail naar tennis@teskwik.nl met je naam, speelsterkte en wensen qua competitie. Als er genoeg individuele aanmeldingen zijn, kunnen wij nieuwe teams maken. Wil je maar af en toe competitie spelen, geef je dan op als invaller!

Onze sponsoren

tennis-ede-sponsoren-11.png
tennis-ede-sponsoren-05.png
tennis-ede-sponsoren-02.png
tennis-ede-sponsoren-10.png
tennis-ede-sponsoren-09.png
tennis-ede-sponsoren-08.png
tennis-ede-sponsoren-03.png
tennis-ede-sponsoren-12.png
tennis-ede-sponsoren-07.png

Teskwik links

Social Media

Locatie